Het Goede Doel

Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij
 

reddingstation Noordwijk aan Zee

 

De opbrengst van de 8e editie van het Lions Boksgala op zaterdag 12 november zal ten goede komen aan de bouw van het nieuwe boothuis voor het KNRM-reddingstation in Noordwijk aan Zee. Vanuit dat boothuis moet de reddingboot van Noordwijk redding gaan brengen aan wie op zee in nood verkeert. Van een zwemmer tot een tanker. En alles wat daartussen zit.

De vrijwilligers van KNRM Noordwijk zijn 24 uur per dag, 365 dagen per jaar en onder alle omstandigheden inzetbaar. Wie op zee in de problemen komt, kan rekenen op de reddingbootbemanning, en wie op het strand of in het duingebied hulp nodig heeft, krijgt hulp van het zogenaamde Kusthulpverleningsvoertuig. Altijd kosteloos en op basis van ‘Graag gedaan!’

Een nieuw boothuis

De reddingboot en het Kusthulpverleningsvoertuig staan nu nog in het oude boothuis dat hoognodig aan vervanging toe is. Het nieuwe boothuis moet op dezelfde plek gaan verrijzen en het reddingstation toekomstbestendig maken. “Op dit moment gaat bij harde wind ons dak op en neer!”, zegt één van de bemanningsleden.
Het Lions Boksgala wil zich hard maken voor de bouw en inrichting van twee onderdelen van het boothuis, te weten het bemanningsverblijf en de zogenaamde pakkendroogruimte. Het bemanningsverblijf is het hart van het boothuis; de plek waar de bemanningsleden elkaar na acties en oefeningen ontmoeten. Voor social talk, maar evenzogoed voor een serieuze debriefing of zelfs traumaverwerking.
 

Naast de ‘stamtafel’ beschikt het verblijf over een goede keuken, een

communicatiehoek met allerhande apparatuur, audiovisuele apparatuur voor presentaties bij oefeningen en groepsontvangsten en de nodige kastruimte. De pakkendroogruimte is de ruimte waar de overlevingspakken van de vrijwilligers worden opgehangen, waarbij een warme-luchtinstallatie de pakken droogblaast. In de ruimte hangen ook de pakken van de walploeg en er is voor elke vrijwilliger een kluisje.
Met de KNRM is afgesproken dat Lions Brittenburg een eigen gezicht zal geven aan het bemanningsverblijf zoals voor het verblijf ook een bijzondere naam is bedacht. Hierover later meer.

Over KNRM

 

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij komt landelijk ruim 2.000 keer in actie, waarbij ruim 3.000 mensen veilig aan land worden gebracht. Noordwijk is één van de 45 reddingstations. Daarnaast beschikt de KNRM over een eigen Radio Medische Dienst, die 24 uur per dag en 365 dagen per jaar medische ondersteuning op afstand biedt aan zeelui ‘all over the world’. De KNRM ontvangt geen overheidssubsidie en is volledig afhankelijk van giften en gaven.

Zie www.knrm.nl

Het Lions Boksgala 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.