LuckyGym Leiden

Boksen als metafoor voor het (zaken)leven

Het Lions Boksgala was zijn tijd ver vooruit

Laten zien dat boksen een mooie, respectvolle sport is waar ondernemers veel van kunnen leren. Dat was destijds een van de redenen om rondom het boksen een gala voor het goede doel te gaan organiseren. Met het opzetten van het Lions Boksgala was de Lions Club de Brittenburg zijn tijd eigenlijk ver vooruit.

 

Luc Zirkzee: “Vanaf het allereerste moment doen wij met veel plezier mee aan de organisatie van het Lions Boksgala. Wij mogen de boksers technisch en tactisch opleiden tot aan “ring ready”. Boksen is een fysiek schaakspel en geeft precies weer hoe jij als persoon bent. De reis naar de boksring is intensief en confronterend. Aanpassingsvermogen en intelligentie worden op de proef gesteld. Het is hard werken en juist dat maakt deze sport zo mooi.

Hoe meer je eraan doet hoe groter de beloning. En heel belangrijk. Je verliest nooit, je wint altijd iets. Want juist bij verlies van een bokswedstrijd of een sparrings partijtje leer je van je “fouten” om vervolgens sterker terug te komen. Het respect bij de boksers onderling is altijd aanwezig en eeuwig durend.”

 

Luc is eigenaar van het in Leiden gevestigde LuckyGym. De boksschool met de inmiddels welbekende slogan “boksen met behoud van hersencellen” bestaat al 20 jaar en heeft als doel het positief belichten van de bokssport. En dat doen ze daar in Leiden met heel veel passie en plezier. Als je zelf ook eens wilt ervaren wat boksen zo’n mooie sport maakt ga dan gewoon eens sfeer proeven en meedoen met een van de vele boks conditietrainingen. Wij weten zeker dat het je raakt.

Het Lions Boksgala 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.