Jaarverslag 2017

Zaterdag 4 november 2017

Op Zaterdag 4 november 2017 vond voor de zesde keer het Lions Boksgala plaats in Grand Hotel Huis ter Duin. Tien ondernemers uit de regio pakten de handschoen op om te vechten voor het goede doel, optimaal getraind en begeleid door LuckyGym in Leiden met als supervisor meervoudig Europees kampioen Arnold Vanderlyde.
De deelnemende boksers zijn geen professionals, maar ondernemers uit de regio. Zij hebben het trainingsproces doorlopen met oplopende intensiteit; vier tot zes keer trainen in de week om uiteindelijk voor het goede doel te kunnen pieken in de ring.

'Fysiek is het zwaar maar het is ook een mentaal proces, de boksers moeten leren incasseren, het individuele karakter van de persoon wordt daardoor uitvergroot. Bij boksen is dat in het kwadraat in vergelijking met andere sporten. En conditioneel is het heel zwaar. Iedereen komt sterker uit het proces en dat stimuleert ook anderen om deel te nemen aan het Boksgala. In lijn met het gedachtengoed van Arnold Vanderlyde draait het proces van de trainingen om de “fighting spirit”: met hart en ziel je inzetten voor het goede doel!
Dedicated to the end hebben zij, voor het oog van een met 520 gasten uitverkochte Piqué zaal, gestreden voor een mooi resultaat voor het goede doel en zichzelf.

Een spectaculaire opbrengst van in totaal € 152.400,-

 

Uiteindelijk hebben al deze inspanningen voor een prachtig resultaat gezorgd.
Een bedrag van € 124.900,- ten behoeve van het project “De Class” van de Edwin van der Sar Foundation. Niet één maar zelfs twee “classes’ konden met dit bedrag worden gefaciliteerd.
Hospice Xenia te Leiden, onze vaste begunstigde, mocht een bedrag van € 27.500,- in ontvangst nemen.

Edwin van der Sar Foundation

De Edwin van der Sar Foundation werd in 2012 opgericht door oud profvoetballer Edwin van der Sar en zijn vrouw Annemarie. De Foundation komt letterlijk en figuurlijk in beweging voor mensen met hersenletsel en realiseert projecten op het gebied van revalidatie, participatie en preventie.

De Class

Mee kunnen doen in de maatschappij is belangrijk en de Edwin van der Sar Foundation wil door begeleiding en talentontwikkeling het maatschappelijk perspectief verbeteren voor mensen met hersenletsel. Dit streven heeft geresulteerd in een bijzonder project: de Class. Dit project biedt jongeren met hersenletsel een coachingstraject op maat op het gebied van sport, studie en werk. Het uiteindelijke doel is het vinden van een passende baan.


De jongeren kenmerken zich allen door een ongeëvenaarde drive en doorzettingsvermogen. Ze zijn ambitieus en hebben potentie, maar door hun beperking ziet hun toekomstperspectief en nu anders uit dan aanvankelijk gedacht. Bij de Foundation kijken ze echter naar hun mogelijkheden en niet naar hun beperkingen.

Ten opzichte van leeftijdgenoten gaan deze jongeren misschien met een achterstand de arbeidsmarkt op, maar door hun doorzettingsvermogen en veerkracht zullen zij hun ‘tegenstanders’ op de juiste trefvlakken weten te raken.

 

Door wat zij hebben meegemaakt weten deze jongeren als geen ander wat het is om ergens voor te moeten knokken. Ze hebben al veel tegenslagen moeten incasseren, maar hun deelname aan de Class laat zien dat ze de moed nooit hebben opgegeven. Het coaching traject dat hen door de Foundation wordt aangeboden helpt de jongeren om meer inzicht te krijgen in hun toekomst en beter te anticiperen. Zo gaan ze goed voorbereid de arbeidsmarkt op en weten ze hun doelen smart te stellen, maar ook te behalen!

Hospice Xenia

 

Xenia biedt een huis met een hart aan patiënten van 16 tot circa 30 jaar met een levensbedreigende ziekte. Vaak hebben zij intensieve, verpleegtechnische en medische zorg nodig. Die kan niet altijd in de thuissituatie worden geboden door familie en vrienden.

Doorgaans komt de leefstijl van ernstig zieke jongeren niet overeen met die van andere gasten in een hospice. Xenia Leiden biedt daarom een woonomgeving die juist afgestemd is op jongere leefstijlen. Xenia is gevestigd op een verscholen plek in het levendige centrum van Leiden. Rust of reuring: de bewoner heeft altijd keus.

Het Lions Boksgala 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.